AIRPOINT Profesjonalny symulator samolotu | Polityka prywatności
tel.: 22 253 05 21
email: info@airpoint.eu
logo
PL
EN

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Zapraszamy do zapoznania się z Polityką Prywatności obowiązującą w firmie AirPoint. Poprzez dokonanie zakupów lub rezerwacji, wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych przez AirPoint, zgodnie z niniejszą Polityką Prywatności oraz zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych i RODO.

  1. Definicje:
    1. Administrator Danych – oznacza AirPoint sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Zwycięzców 42 lok. U5, zarejestrowaną w rejestrze przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonym przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy KRS, pod numerem KRS 0000677044, kapitał zakładowy 50.000 PLN wpłacony w całości, NIP 5252710092, REGON 367247644, działająca pod firmą AirPoint;
    2. Klient lub Użytkownik – oznacza osobę, która za pośrednictwem strony www.airpoint.eu lub osobiście w miejscu realizacji usługi dokonuje zakupu lub rezerwacji usług lub towarów;
    3. RODO – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)
    4. Ustawa – ustawa z dnia 10 maja 2018 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2018 r., poz. 1000)
  2. Dane osobowe będą przetwarzane przez Administratora Danych wyłącznie na podstawie upoważnienia do przetwarzania danych lub wyłącznie w związku z realizacją zamówień lub usług świadczonych przez Administratora Danych.
  3. Zakres danych osobowych przetwarzanych przez Administratora Danych obejmuje: imię i nazwisko, email, numer telefonu, adres zamieszkania oraz numer IP. Potrzeba gromadzenia danych osobowych oraz ich zakres wynika bezpośrednio z charakteru prowadzonej działalności i służy możliwości skorzystania z usług.
  4. Warunkiem skorzystania z usług oferowanych przez AirPoint jest podanie danych osobowych. Brak podania tych danych uniemożliwi AirPoint wykonanie usługi.
  5. Zbiory danych mogą być prowadzone w formie elektronicznej lub papierowej.
  6. Każdy kto przekaże Administratorowi Danych swoje dane osobowe, ma prawo do:
    1. dostępu do swoich danych;
    2. sprzeciwu;
    3. poprawiania danych osobowych;
    4. bycia zapomnianym;
    5. ograniczenia przetwarzania;
    6. przenoszenia danych.
  7. Klient może skorzystać ze swoich uprawnień, kontaktując się z Administratorem danych za pośrednictwem następującego adresu email: info@airpoint.eu.
  8. Administrator Danych może odmówić usunięcia danych osobowych, jeżeli Klient naruszył obowiązujące przepisy prawa, a zachowanie danych osobowych jest niezbędne do wyjaśnienia tych okoliczności i ustalenia odpowiedzialności Nabywcy przez organy wymiaru sprawiedliwości. Administrator Danych może odmówić usunięcia danych osobowych także w sytuacji konieczności dochodzenia uzasadnionych roszczeń wobec Klienta.
  9. Dane osobowe przechowywane są przez Administratora Danych przez czas wynikający ze świadczonych usług, a po ich wykonaniu do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń.
  10. Sprzedawca chroni przekazane mu dane osobowe. Dane udostępniane są podmiotom trzecim jedynie na podstawie umów powierzenia danych osobowych i jedynie z związku z potrzebą zapewnienia możliwości korzystania ze świadczonych usług. Podmioty, którym powierzane są dane to:
    1. firma hostingowa;
    2. firma obsługująca system rezerwacji;
    3. firma obsługująca płatności online;
    4. firma obsługująca płatności kartą;
    5. firma księgowa.ograniczenia przetwarzania;
  11. AirPoint wykorzystuje dane osobowe do celów marketingowych jedynie w przypadku wyrażenia przez Klienta wyraźnej zgody.
  12. Administrator Danych dba o bezpieczeństwo przetwarzanych danych osobowych poprzez zapewnienie adekwatnych środków technicznych i organizacyjnych, m.in. stosuje szyfrowane połączenie SSL, a do przetwarzania danych dopuszcza jedynie osoby upoważnione.
  13. AirPoint nie profiluje użytkowników na podstawie dostarczonych danych. Dane zbierane za pomocą mechanizmów Google Analytics i Facebook są anonimowe i używane tylko do celów statystycznych.
  14. Każdy użytkownik ma prawo wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
  15. AirPoint stosuje mechanizmy plików cookies, które podczas korzystania przez Użytkowników ze strony internetowej AirPoint, zapisywane są przez serwer na dysku twardym urządzenia końcowego Użytkownika.
  16. Stosowanie plików cookies ma na celu poprawne działanie strony internetowej AirPoint na urządzeniach końcowych Użytkowników. Mechanizm ten nie niszczy urządzenia końcowego Nabywców oraz nie powoduje zmian konfiguracyjnych w urządzeniach końcowych Nabywców ani w oprogramowaniu zainstalowanym na tych urządzeniach. Cookies nie mają na celu identyfikacji Nabywców.
  17. Sprzedawca stosuje mechanizmy plików cookies w celu zapisania informacji o urządzeniach końcowych Nabywców, zapisania ustawień i danych wykorzystywanych w formularzach na stronie www.airpoint.eu oraz w celach statystycznych.
  18. Każdy Użytkownik może wyłączyć mechanizm cookies w przeglądarce internetowej swojego urządzenia końcowego. Wyłączenie mechanizmu cookies może jednak utrudnić lub uniemożliwić korzystanie ze strony internetowej AirPoint.